Archive for noiembrie, 2011

Cum traim cu hepatita B?

noiembrie 23rd, 2011

Hepatita B este o boala contagioasa care afecteaza  peste 300 de milioane de  persoane in intreaga lume cu peste 500.000 de decese anual cauzate de leziunileficatului produse de acest virus.

Transmiterea virusului se face frecvent prin contact sexual sau prin instrumentar contaminat (ace, seringi, obiecte taioase) utilizat in domeniul medical dar si pentru alte proceduri cum sunt acupunctura, tatuajele sau pierceingul. Mamele infectate pot transmite virusul copilului lor. Hepatita B nu se transmite prin imbratisare sau prin aer. Read more »

Share

Probleme cu fierea?

noiembrie 17th, 2011

Localizata in partea dreapta, chiar sub ficat, fierea este construita ca un mic saculet sub forma de para, ce are rolul de a depozita si de a elibera bila, un fluid produs de catre ficat cu scopul de a digera grasimile.

Conform specialistului in gastroenterologie de la Delta Hospital, dr Cosmina Vladut, incepem sa simtim problemele la fiere in momentul in care se formeaza pietricele, cunoscute in termeni medicali drept “litiaza biliara”. Read more »

Share

Nu te trata singur de gastrita

noiembrie 8th, 2011

Contrar parerilor populare, nu orice durere abdominala sau disconfort la nivelul stomacului semnaleaza existenta unei “simple gastrite”. Inainte de a incepe un tratament oarecare, cere sfatul unui medic.

De foarte multe ori pacientii vin la consultatii spunand ca au “o gastrita” de cateva luni, ani. Majoritatea isi bazeaza acest diagnostic pe diverse simptome resimtite in acesta perioada precum durere sau disconfort la nivelul etajului abdominal superior, greata, varsaturi, arsuri, regurgitari, ragait etc.Problema cu aceste manifestari, explica dr. Cosmina Vladut, medic specialist gastroenterologie, este ca ele pot aparea in multe afectiuni, unele care tin intr-adevar de stomac, altele care privesc esofagul, vezicula biliara sau pancreasul. Read more »

Share

Chirurgia laparoscopica

noiembrie 1st, 2011

Dl. Dr. Bogdan Smeu, medic specialist chirurg la Delta Hospital, expert in chirurgie laparoscopica, explica procedeul metodei minim invazive, tot mai preferata de pacientii din ziua de azi, cand medicina a avansat si ne permite solutii si tratamente mult mai blande cu organismal uman.

“Interventiile chirurgicale care in trecut necesitau incizii abdominale invalidante, sunt acum efectuate minim-invaziv, adica prin incizii milimetrice. Aceste operatii pe cale laparoscopica sunt incorect denumite in popor “operatii cu laserul”. Tehnologia folosita este intr-adevar de ultima generatie, evolutia aparaturii medicale depasind de multe ori imaginatia oamenilor, care uneori o incadreaza la limita stiintifico-fantasticului. Nu trebuie insa sa ne speriem. Din contra, tehnologia s-a dovedit fezabila si fiabila, fiind deja disponibila la scara mondiala. Read more »

Share