Semne si simptome ale bolilor cardiace

Exista o serie de semne si simptome pe care pacientii le pot identifica si in urma carora trebuie sa se prezinte la medic pentru analize si investigatii.

Acestea sunt Dispneea, Angina pectorala, Palpitatiile sau Sincopa.

Dispneea –  dificultatile in respiratie (respiratie “grea”) din cauza cardiaca sunt principalul simptom al insuficientei cardiace. Ele pot parea in cazul cardiopatiilor ischemice, a bolilor valvulare, ale pericardului sau ale miocardului (cardiomiopatii etc).

Stabilirea cauzei dispneei (cardiologica sau nu), precum si a substratului acesteia, pot fi realizate dupa efectuarea consultului cardiologic, a electrocardiogramei, ecocardiografiei si, eventual, a unor analize de laborator, la recomandarea medicului cardiolog

Angina pectorala – reprezinta o durere toracica cauzata de aportul insuficient de oxigen la inima, frecvent rezultat al ingustarii (stenozarii) unei artere coronariene si, in multe cazuri, poate anunta aparitia unui infract miocardic.

Angina pectorala are anumite caracteristici, medicul cardiolog putand suspecta aceasta afectiune inca de dupa prima discutie cu pacientul. Confirmarea concluziei consultului cardiologic se face prin efectuarea electrocardiogramei de repaus sau a electrocardiogramei in durere, a ecocardiografiei, a analizelor de laborator sau a altor investigatii neinvazive sau invazive.

Palpitatiile – reprezinta senzatia de percepere a propriilor batai de inima si sunt cauzate de aritmii cardiace, diagnosticate pe baza consultului cardiologic, a electrocardiogramei si a altor investigatii realizate la indicatia mediculi cardiolog.

Sincopa – reprezinta pierderea constientei pentru scurt timp, reversibila spontan, in acest caz fiind absolut necesar consultul cardiologic cu electrocardiograma si ecocardiografie.

Share

Lasa un comentariu