Reducerea sanilor la barbati

Ginecomastia consta in marirea in volum a sanilor la barbati, din cauze naturale sau in urma consumului unor medicamente de tipul steroizilor anabolizanti, medicamentelor ce contin estrogeni ori a afectarii functiei hepatice. Interventia chirurgicala consta in inlaturarea grasimii sau tesutului glandular de la nivelul sanilor si, in cazuri extreme, si excesul de piele, cu scopul de a reduce dimensiunile si conturul sanilor.

Inaintea acestei proceduri, prima consultatie este foarte importanta, chirurgul punandu-se la curent cu istoricul pacientului pentru a determina factorii care au condus la marirea sanilor acestuia – daca este implicat vreun medicament sau a aparut secundar unei afectiuni medicale.

Concomitent, se recomanda si un consult la medicul endocrinolog. Chirurgul plastician examineaza apoi sanii pentru a aprecia cantitatea de grasime si tesut glandular si pentru a determina procedura chirurgicala optima (prin lipoaspiratie – cand sanul este preponderent gras sau si prin eliminarea cu ajutorul bisturiului, cand sanul este preponderent glandular).

Pacientilor li se dau instructiuni specifice in vederea pregatirii pentru operatie, inclusiv ce trebuie sa manance si sa bea si cum sa ia anumite vitamine sau medicamente. Pacientii fumatori trebuie sa renunte la fumat cu 1-2 saptamani inainte de operatie si in timpul perioadei de refacere, deoarece fumatul determina vasoconstrictie si impiedica vindecarea corecta.

Corectarea ginecomastiei poate fi facuta la orice pacient barbat sanatos, stabil emotional, indiferent de varsta, cu o piele elastica, ferma, care sa se muleze pe noul contur. Pentru barbatii supraponderali este recomandabil sa slabeasca inainte de operatie pentru obtinerea celor mai bune rezultate.

Share

Lasa un comentariu