Ortodontie

Ortodontia este o specialitate stomatologica prin care medicul stomatolog ortodent trateaza lipsa de aliniere a dintilor, rotatiile dentare inestetice, lipsa de congruenta a celor doua arcade.

Afectiunile de acest gen sunt frecvente la copii si adolescenti. Parintii trebuie sa fie foarte atenti cu dintii copiilor lor si sa-i indrume si invete inca de mici sa ii ingrijeasca.

Inghesuirile si ocluziile incorecte dentare afecteaza in timp sanatatea dintilor, a gingiilor si a articulatiei temporo-mandibulare. O masticatie deficitara poate avea urmari asupra integritatii tubului digestiv.

Tratamentele odontologice cuprind o varietate de manopere menite sa amelioreze si sa vindece diversele suferinte ale dintilor, de la carii simple pana la complicatii ale acestora care afecteaza pulpa si parodontiul dintilor.

O parte importanta a acestor tratamente este reprezentata de etapa finala a refacerii structurii si functionalitatii dintilor respectivi, prin folosirea unor materiale estetice si a unor tehnici de ultima generatie, toate acestea contribuind la obtinerea unui rezultat estetic satisfacator pentru pacient

Share

Lasa un comentariu