Lifting facial

Liftingul facial reuneste o gama de interventii chirurgicale destinata corectiei unor imperfectiuni mostenite sau dobandite o data cu trecerea anilor. Procedurile utilizeaza tehnici si metode chirurgicale variate, adaptate fiecarei regiuni si fiecarui individ si destinate regasirii armoniei, sanatatii si frumusetii.

Liftingul facial – ritidectomie sau ritidoplastie – are ca obiective:

  1. obtinerea unei linii mai ferma, mai intinsa, mai ridicata si mai tinereasca a obrajilor si fetei
  2. diminuarea pliurilor faciale adanci, a altor riduri si a “barbiei duble”. Atunci cand liftingul facial se extinde si la nivelul gatului, procedura se numeste lifting cervicofacial.
  3. diminuarea pliurilor adanci faciale, netezirea ridurilor si a “barbiei duble”.

Procedura este solicitata atat de femei, cat si de barbati si poate avea loc in combinatie cu corectia  pleoapelor cazute, cu exfolierea chimica (“peeling”), cu liposculptura fetei sau cu chirurgia obrajilor, a nasului sau a barbiei.

Operatia are loc sub anestezie generala.

Liniile inciziilor se efectueaza de obicei pe linia parului, continuata deasupra urechii, pana la linia de deasupra urechii, prin fata (dar bine ascunsa) pavilionului urechii, apoi pe langa lobul urechii, pana in spatele acesteia, si din nou in sus pana la zona parului. Desi pare o incizie foarte extinsa, ea devine aproape invizibila dupa vindecare. In prezent, s-au perfectionat tehnici de lifting pentru intreaga „masca faciala” (subperiostic), la care inciziile se practica la nivelul unghiului extern al ochilor si in par.

Dupa efectuarea inciziei, se ridica cu grija pielea lasata si stratul de grasime, tesuturile fiind rearanjate cu atentie. Excesul de grasime este aspirat, sculptat sau repozitionat, iar pliurile obrajilor, obrajii si gatul sunt sculptati si reconturati. Pe langa fata, se acorda o atentie speciala gatului. Frecvent, chirurgul efectueaza o incizie sub barbie pentru a sculpta si repozitiona muschii slabiti ai gatului (sau pliurile gusii).

Majoritatea pacientilor vor avea nevoie de unul sau doua tuburi minuscule (drenaj aspirativ) pentru a inlatura lichidul acumulat dupa operatie si pentru a se reduce vanataile. Drenajul se indeparteaza de obicei a doua zi.

Interventia necesita o zi sau doua de supraveghere medicala in clinica chirurgicala unde se efectueaza operatia.

Share

Lasa un comentariu