Estetica dentara

Estetica dentara s-a nascut din dorinta oamenilor de a avea un zambet cat mai frumos. Aceasta specializare se adreseaza pacientilor care-si doresc dinti sanatosi, cat mai armonizati cu fizionomia lor si nu in ultimul rand, cat mai albi. Imaginea genereaza succesul, iar o imagine frumoasa devine perfecta cu un zambet perfect.

Zambetul este una din expresiile chipului uman ce ne influenteaza imaginea si relatiile cu cei din jur. Increderea in sine, satisfactia unui aspect placut si carisma unei persoane joviale cucereste de la prima vedere si reprezinta  un atu atat in mediul social cat si in cel business. Dintii albi va lumineaza chipul, emanand buna dispozitie si entuziasm in jurul dumneavoastra.

Din fericire, cu ajutorul tehnologiei actuale, va putem ajuta sa dobanditi un zambet spectaculos, mai alb si mult mai tanr, asa cum vi-l doriti. Folosim cele mai noi tehnici si materiale disponibile in prezent, iar medicii Delta Hospital au cea mai buna calificare in acest domeniu.

Durata unui tratament de cosmetica dentara variaza in functie de proceduri si de persoana. Starea dintilor dumneavoastra inainte de tratament influenteaza durata tratamentelor.
Cosmetica si estetica dentara sunt discipline ale medicinii dentare dedicate artei si stiintei de a reda zambetul natural al unei persoane, imbunatatindu-i imaginea si respectul de sine, redandu-i starea de bine in ansamblu.

Delta Hospital va poate ajuta sa obtineti zambetul mult visat oferindu-va:

1. Tratamente de albire (Albire dentara profesionala)

Anumiti pigmenti alimentari (cafea, tutun, ceai, vin rosu, etc), precum si coloranti ai dintilor (ca tetraciclina, fluor in exces) pot produce modificari nedorite ale culorii acestora. Pentru obtinerea unei nuante satisfacatoare o igiena riguroasa si chiar igienizarile profesionale sunt insuficiente.

2. Fatete ceramice

Sunt restaurarile cele mai fizionomice, dar si cele mai delicate. Se realizeaza prin tehnici de stratificare complexa determinata de oferta minima de spatiu. Sunt avantajoase deoarece necesita slefuiri minore ale suprafetei exterioare a dintilor (0.6mm), conservand  vitalitatea dintilor. Sunt foarte fizionomice, neavand infrastructura metalica; dintii restaurati nu vor prezenta umbre negre in vecinatatea gingiei. Fatetele ceramice rescpecta textura si transluciditatea dintilor naturali.

Prepararea dintilor, amprentarea si cimentarea fatetelor sunt de asemenea proceduri extrem de sofisticate, care necesita personal medical rabdator, dedicat si, inainte de toate, foarte calificat in domeniul esteticii dentare.

3. Inlay-uri si onlay-uri ceramice

Sunt proceduri stomatologice utilizate de un numar redus de medici stomatologi. In anumite cazuri, inlay-urile si onlay-urile sunt o alternativa conservatoare la coroanele dentare cu acoperire totala. Cunoscute si sub numele de “plombe indirecte” sau “incrustatii”, inlay-urile si onlay-urile ofera o solutie reparatorie bine fixata, mai rezistenta si cu durabilitate mai mare decat plombele din rasini compozite pentru cariile dentare sau problemele similare. Aceste restaurari sunt benefice atat din punct de vedere estetic cat si functional.

Inlay-urile si onlay-urile pot fi utilizate adesea in locul plombelor dentare traditionale, pentru tratarea cariilor dentare sau a deteriorarilor structurale similare. In timp ce plombele dentare sunt confectionate direct in cavitatea dintelui in cadrul unei vizite stomatologice, inlay-urile si onlay-urile sunt fabricate  intr-un laborator dentar, inainte sa fie ajustate si lipite pe dintele deteriorat de catre medicul stomatolog.

Inlay-urile si onlay-urile ofera o pregatire conservatoare care mentine o suprafata cat mai mare de dinte sanatos. Acestea sunt o alegere excelenta daca prezentati o carie minima spre moderata a dintilor, care se intinde intr-o zona curatata cu ata dentara, oferind o alternativa excelenta la coroanele cu acoperire totala.

  • Culoarea dintilor: avand o longevitate estetica, inlay-urile si onlay-urile nu sunt supuse colorarii in timp, asa cum se intampla adesea cu plombele din rasini compozite.
  • Protejarea structurii dintelui: inlay-urile si onlay-urile mentin o portiune maxima din structura sanatoasa a dintelui, in timp ce restaureaza zonele cariate sau deteriorate, contribuind la asigurarea longevittaii functionale.
  • Curatarea facila a dintilor: deoarece ajustajul este taiat pe margini iar pregatirea este minima, dintele dumneavoastra poate fi mai usor de curatat decat in cazul alternativelor cu acoperire totala precum coroanele dentare. Plombele compozite se pot contracta de-a lungul timpului permitand infiltrarea cu microbi si reaparitia cariei in timp ce cu inlay-urile si  onlay-urile prefabricate din portelan sau din aur nu se intampla acest lucru.
  • Solutionarea cariilor in spatii stramte: daca aveti o carie intre dinti, este mai bine sa aveti in vedere un inlay decat o plomba compozita directa. Inlay-urile sunt mai potrivite pentru sigilarea dintilor pentru a tine bacteriile la distanta; sunt usor de curatat, nu pateaza si au o durabilitate exceptionala.
  • Rezistenta si stabilitatea: inlay-urile si onlay-urile sunt solutii de restaurare extrem de stabile pentru tratamentul cariilor. Ajustarea superioara si materialul durabil fac din inlay-uri si onlay-uri o alegere stabila care poate consolida efectiv un dinte deteriorat pentru mai mult de 15 ani.
  • Protejarea dintelui slabit: un onlay poate proteja zonele slabite ale dintelui. Procedura nu necesita remodelarea completa a dintelui.

4. Coroane  ceramice ( metalo-ceramice, integral ceramice)

Coroanele dentare  pastreaza functionalitatea dintilor afectati. Coroanele pot fi utilizate pentru a proteja un dinte fisurat, pentru a reda functionalitatea unui dinte cariat excesiv sau pentru a inlocui o coroana existenta.

Scopul unei coroane dentare este de a inveli un dinte cu probleme cu un material special creat. In ziua de azi, medicii stomatologi au la dispozitie o varietate de optiuni de tratament conservator pentru restaurarea dintilor. Daca este posibil, aceste optiuni trebuie analizate si discutate inainte de selectarea coroanei cu acoperire totala.

Share

Lasa un comentariu