Chirurgia pleoapelor

Chirurgia pleoapelor – Blefaroplastia – este o procedura de inlaturare a excesului de piele si muschi/grasime de la nivelul pleoapelor superioare si inferioare. Aceasta procedura poate corecta pleoapele cazute sau pungile de sub ochi, care fac pacientii sa para mai batrani si mai obositi decat sunt si care pot chiar sa interfereze cu vederea.

Chirurgia pleoapelor nu indeparteaza laba gastei sau alte riduri, nu elimina cearcanele de sub ochi si nici nu ridica sprancenele cazute. Blefaroplastia poate fi efectuata ca procedura unica sau in combinatie cu alte proceduri de chirurgie faciala, cum ar fi ridicarea sprancenelor sau lifting-ul.

In mod normal, operatia se efectueaza ambunatoriu sau asociata cu o internare de o zi.

Operarea pleoapelor se poate face cu ajutorul anesteziei locale (care amorteste zona din jurul ochilor) sau anesteziei generale.

Despre pleoape si chirurgia acestora:

  1. Pe masura ce oamenii imbatranesc, pielea pleoapelor se intinde, muschii slabesc si tesutul adipos se aduna in jurul ochilor, generand “pungi” deasupra si sub ochi.
  2. La inceputul operatiei, chirurgul deseneaza liniile inciziilor, urmarind liniile naturale ale pleoapelor inferioare si superioare.
  3. In timpul operatiei, se poate indeparta atat grasimea, cat si excesul de piele si de muschi.
  4. Chirurgul inchide inciziile prin sututi subtiri, care lasa cicatrici aproape invizibile.
  5. La blefaroplastiile transconunctivale, se efectueaza o incizie de dimensiuni reduse in interiorul ploapei inferioare si se indeparteaza grasimea. Nu se indeparteaza pielea, iar incizia se inchid spontan sau cu suturi resorbabile
  6. In cazul in care exista pungi sub ochi, dar pielea nu trebuie indepartata, chirurgul efectueaza o blefaroplastie transconjunctivala. In cazul acestei proceduri, incizia se face in interiorul pleoapei inferioare, nelasand nicio cicatrice vizibila. De regula, se efectueaza la pacientii tineri, cu pielea mai groasa si mai elastica.

Blefaroplastia dureaza intre una si trei ore, in functie de complexitatea operatiei.

In cadrul unei proceduri tipice, chirurgul face incizii pe urma liniilor naturale ale pleoapelor: pe liniile pleoapelor de sus si imediat sub linia genelor de jos. Inciziile se pot extinde pana in dreptul labei gastei. Prin aceste incizii, chirurgul separa pielea de tesutul adipos si muschi, inlatura excesul de grasime si remodeleaza pielea cazuta si muschii. Inciziile vor fi apoi inchise prin suturi foarte fine.

Share

2 comentarii la “Chirurgia pleoapelor”

  1. CORNELIA BALEA spune:

    Bună ziua
    Sunt asistentă medicală şi doresc să ştiu cît costă Blefaroplastia .
    Vă mulţumesc şi aştept răspunsul dumneavoastră.

Lasa un comentariu