Alimente care te ajuta sa vezi mai bine

Alimentele care ajuta la reducerea riscului aparitiei sau agravarii afectiunilor oculare sunt:

1. Pestele -  reprezinta o sursa excelenta de suport structural pentru membranele celulare. Se recomanda pentru tratarea anumitor afectiuni, dar si pentru pastrarea sanatatii ochiului.

2. Spanacul, varza si salata – plante bogate in caroteni, in special in luteina. Luteina, un pigment galben, protejeaza macula de arsurile solare si de lumina fosforescenta.

3. Oul -  bogat in cisteina, sulf, lecitina, amino-acizi si luteina, componente care previn formarea cataractei.

4. Usturoiul si ceapa – continut bogat de sulf, necesar producerii de glutemina, un important antioxidant atat pentru ochi, cat si pentru intregul organism.

5. Soia – cu putine grasimi si bogata in proteine, este elemetul de baza al oricarei diete. Contine acizi grasi esentiali, vitamina E si agenti antiinflamatori.

6. Fructele si legumele – contin vitamina A, C, E si beta-caroten. Legumele de culoare galbena, precum morcovul, sunt foarte importante pentru vederea diurna.

7. Afinele si strugurii – ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne.

8. Vinul – pe langa efectul cardioprotectiv, vinul contine nutrienti esentiali care protejeaza vederea. Bineinteles, nu mai trebuie adaugat faptul ca numai un consum moderat are urmari benefice pentru organism.

9. Alunele si stafidele – sunt unele dintre cele mai concentrate alimente in vitamine, cu continut ridicat de acizi grasi omega-3. Contribuie la mentinerea nivelului scazut al colesterolului si stabilizeaza membranele celulare.

10. Uleiul de masline -  ulei monosaturat, alternativa sanatoasa a untului si a margarinei.

Share

Lasa un comentariu